Sposób przygotowania

NALEŚNIKI
Jajka, sól, mąkę i mleko zmiksować na jednolitą masę. Do gotowej masy dodać wodę. Ciasto odstawić na minimum 20 minut. Następnie na odrobinie rozgrzanego oleju usmażyć naleśniki.

FARSZ
Czosnek obrać i posiekać drobniutko. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i podsmażyć czosnek na złocisty kolor. Do gotowego czosnku dodać szpinak i podsmażyć. Następnie dodajemy ser feta i na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

SOS
W rondlu roztopić masło i dodać do niego mąkę. Dokładnie wymieszać by nie było grudek. Dodać mleko i zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wrzucić starty ser. Wymieszać.

Na naleśniki nakładać farsz, zwijać. Układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Zalać sosem. Zapiekać przez 25 minut w 180C.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    bardzo fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    apetyczne :)
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ale pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana1

    apetycznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !