Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do misy. Dodać proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, imbir oraz ziarenka wyskrobane z laski wanilii. Wymieszać.

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ucierając, dodawać po jednym żółtku. Połączyć z sokiem pomarańczowym, produktami sypkimi oraz obraną i pokrojoną w kostkę gruszką i posiekanymi morelami. Na samym końcu delikatnie wymieszać z pianą ubitą z białek.

Gotową masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piec około 30 minut (do tzw. suchego patyczka). Po wystudzeniu polukrować i posypać kandyzowaną skórką pomarańczową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    mniam mniam...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pyszniutkie ciacho!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Uwielbiam!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    och pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !