Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylać na formę, wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 10-15 minut w temperaturze 180 °c.

Po upieczeniu przełożyć na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i zwinąć. Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Sparzyć, dodać cukier waniliowy, cynamon i wymieszać. Wlać galaretkę i wymieszać. Można na chwilkę wstawić do lodówki aby wszystko zaczęło powoli tężeć. Przełożyć na roladę i zwinąć w rulon.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    M-W

    super rolada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wygląda kusząco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !