Sposób przygotowania

Masło i miód rozpuścić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Wyrabiać ciasto do momentu aż będzie jednolite w przekroju. Ciasto wstawić na ok 0.5- 1 godz. do lodówki.
Ciasto wałkujemy na grubość ok 5 mm i wykrawamy pierniczki. Gotowe układamy na blaszy i pieczemy przez 7- 10 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. Gotowe dekorujemy.
Pierniczki po ostudzeniu są twarde ale na następny dzień zmiękły i nadawały się do jedzenia.

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Muszę ja wreszcie nauczyć się piec pierniczki...
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładnie udekorowałaś
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ?adniutkie i pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    sliczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    przepiękne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    już się nie mogę doczekać aż takie coś zrobię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lilify

    miałam ochotę zrobić w tym roku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    śliczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    smakowicie wyglądają :)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    zmysłowe te pierniczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    śliczne pierniczki
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    uwielbiam pierniczki !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !