Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Buraki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Odkładmy 3 plasterki na bok. Resztę wkładamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz kolorowy i czosnek. Zalewamy bulionem warzywnym i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy przez 30 minut. Odłożone wcześniej plastry buraka kroimy w kostkę i wrzucamy do lekko przestudzonego barszczu. Dodajemy ocet i cukier, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Komentarze

  • -2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a te oczka tłuszczu to z czego?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    z dodanego bulionu warzywnego, tak sie mieni na zdjęciu i wygląda jak tłuszcz, ale gwarantuje że go tam nie ma :) po prostu marny ze mnie fotograf :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wystarczyło dopisać, że bulion z kostki - ugotowany świeży wywar z warzyw nie ma takiego czegoś
  • 2
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    ale ja podałam tylko \"bulion warzywny\", jesli ktos akurat ma świeżo ugotowany to dobrze, jeśli nie to z kostki będzie równie smaczny :)
  • -1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    równie smaczny to na pewno nie będzie :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny barszczyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !