Sposób przygotowania

Karpia w dzwonkach pokroić na płaskie kawałki. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Obłożyć posiekaną cebulą i zostawić na 2-3 godziny. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym maśle. Nie trzeba go dopiekać do końca.
Gruszka najlepiej aby była z kompotu albo z puszki. Osączyć i pokroić w plasterki ok. 1 cm. Poukładać na blaszce i położyć na nich świeżo usmażonego karpia i przykryć pozostałą gruszką. Przykryć folią aluminiową i podpiec w piekarniku 200stopni ok. 10-15minut.
Gruszka nadaje delikatnego posmaku karpiowi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !