Sposób przygotowania

Migdały zmielić (lub od razu kupić zmielone bądź tarte) na sypki pył. Z cukru pudru odsypać łyżkę i połączyć z cukrem waniliowym. Odstawić. Z pozostałych składników ugnieść ciasto (może być potrzeba dodania z 2 łyzek mąki) - ciasto powinno odstawać od ręki. Uformować kilka wałeczków ok 2-3cm średnicy, przykryć folią i wstawić na ok 30minut do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 160stopni. Ciasto wyjąć i rozwałkować w rękach na cięższe wałeczki, poucinać ok 5cm ruloniki i uformować rogaliki. Układać w odstępach na blaszy. Piec na złoty kolor.
Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Przechowywać w szczelnym pudełku.
Przepis na ok. 40 sztuk takich rogalików

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne rogaliki...
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    pysznie wyglądają!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !