Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Grzybki zamoczyć na 1-2 godziny, następnie ugotować. Kapustę włożyć do garnka, dodać listek laurowy, angielskie ziele, wodę w której gotowały się grzyby i ugotować do miękkości. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojony w kostkę boczek, usmażyć. Następnie wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Do cebuli dodać pokrojone grzyby i drobno posiekaną kapustę, przyprawić do smaku i razem podsmażyć. Ugotowane muszelki napełniać farszem, podgrzać w piekarniku, posypać zielonym szczypiorem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    super !
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    musi być pyszne! trzeba wypróbować ; )
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite i jakie ładne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !