Sposób przygotowania

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypać cukier i cukier waniliowy - dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej tortownicy. Piec 30-35min w 180 stopniach.

Po ostudzeniu biszkopt przekroić na 2 placki. Nasączyć sokiem lub herbatą z cukrem i przekładać kremem. Krem przygotować według przepisu na opakowaniu. Cały tort udekorować kremem zielonym (do kremu waniliowego dodać zielony barwnik)zrobić wzory (trawa, piłka, bramki)lub według własnego uznania .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    super, tylko kopać w piłkę, raczej nie radzę :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    taka dekoracja wymaga talentu, gratuluję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super torcik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !