Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowe drożdżówki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dag
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 3 sztuki
margaryna 15 dag
mąka ok. 50 dag
cukier 2 łyżki
mleko pół litra
parówki 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowe drożdżówki

Drożdże rozpuścić w ok. 350 ml mleka. Dać do dużej miski. Dodać jajko i żółtka, cukier i pozostałą część mleka. Następnie dodać mąkę. Mąki dodać do ciasta tyle, ile ono zabierze. Następnie dodać roztopioną margarynę. Wszystko dokładnie wyrobić. Miskę przykryć ściereczką i odstawić do ciepłego miejsca. Gdy ciasto wyrośnie odrywać po trochu. \"Rozplaszczać\" na dłoni, kłaść niewielką część parówki. Zwinąć dokładnie i dać na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 40 minut w 180 st. Ciepłe posypać po wyjęciu cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 03.08.2012 16:31
takich drożdżówek to ja jeszcze nie widziałam ani nie jadłam
Justa32 20.06.2012 13:04
pycha
Marzena34 28.04.2012 15:51
w taki sposob parowek nie robiłam
malaczarna23 27.02.2012 12:41
bardzo fajne
pioge7 12.01.2012 16:55
super
owocówka 28.12.2011 11:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak