Sposób przygotowania

Oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka i obgotować w wodzie osolonej, dodając pół puszki piwa, liście laurowe, ziele angielskie i kucharka. Gotować go przez około 1 godzinkę.
Z reszty piwa, miodu, zgniecionego czosnku, keczupu, soli i pieprzu przygotować sos i wysmarować nim karpia.
W naczyniu żaroodpornym wyłożyć smalec lub olej, pokrojoną w plastry cebulę i karpia. Piec w piekarniku przez około 40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    po przeczytaniu przepisu zrobiłam się głodna;)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Takiego karpia jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    nie jadłam jeszcze takiego,a karpia bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !