Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy i studzimy . Do zimnego ryzu dodajemy mięso mielone .Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka .Podsmażamy na oleju ,doprawimy sola ,pieprzem . Usmażone zimne wkładamy do ryżu z mięsem . Mieszamy dokąłdnie doprawiając pieprzem i przyprawą w płynie .Dodajemy jajko i wyrabiamy masę . Kapustę gotujemy odrywając kolejne liście . Do lisci nakładamy farsz i zawijamy .Układamy ciasno w brytwance .zalewamy bulionem i gotujemy .

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Można podac z sosem pomidorowym ,grzybowym lub roztopionym masłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    owocówka

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !