Sposób przygotowania

Z ćwiartek kurczaka usunąć kości tak, aby powstał prostokątny płat mięsa. Każdy lekko rozbić.

Wymieszać oliwę z oliwek, 2 łyżki ciemnego sosu sojowego, 3 łyżki przyprawy pikantnej do kurczaka oraz po łyżeczce pieprzu cytrynowego i soli. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso drobiowe. Odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce.

Paprykę pokroić na paski. Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki.

Na każdym kawałku mięsa układać po kilka pasków papryki i porcji sera żółtego. Każdy płat mięsa zwinąć w rulon i obwiązać nicią. Przełożyć na patelnię i obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.

Podsmażone mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piec 30 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    bardzo smaczne mięsko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    ależ pysznie to wygląda i napewno smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    ależ pysznie to wygląda i napewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    fajniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super propozycja na smaczny obiad
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Fajne roladki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    przepis chętnie wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny pomysł na danie z ćwiartek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !