Sposób przygotowania

Mąkę i masło posiekać na stolnicy. Dodać cukier wanilinowy, żółtka i proszek do pieczenia. Zagnieść. Połowę ciasta rozłożyć na wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blasze. Na to zetrzeć jabłka na tarce z dużymi oczkami. Posypać cukrem i cynamonem. Następnie ubić pianę z białek, stopniowo dodając 20 dag cukru. Wyłożyć na ciasto. Na wierzch posypać okruszkami z drugiej połowy ciasta. Piec do zarumienienia w temp. ok 120\' C.

Komentarze

  • 3
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię różne wersje szarlotek...
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    moje ulubione ciasto :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    kriko

    super ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !