Sposób przygotowania

Cukier puder ucieramy z masłem i jajkami. Dodajemy mąkę i przyprawę do piernika i wyrabiamy ciasto. Miód podgrzewamy z syropem owocowym (najlepiej malinowy,ale dałam cytrynowy i też może być). Trochę studzimy i dodajemy do ciasta,dobrze mieszając.Łyżeczkę sody rozrabiamy w niewielkiej ilości wody (1/4 szklanki) i dodajemy do rozdrobnionych wcześniej orzechów (50 gram),delikatnie mieszamy.Następnie dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu można przekroić wzdłuż i wyłożyć powidła śliwkowe. Na wierzch dajemy polewę czekoladową i pozostałe 50 gram orzechów. Pycha!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    świąteczny, więc musi być pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ja zawsze kupuję piernik :-) ale pewnie taki domowy jest zupełnie inny i na pewno lepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda świetnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !