Sposób przygotowania

Wanilię i migdały drobno siekamy i przekładamy do słoja,dodajemy kakao i kawę zalewamy spirytusem i szczelnie zamykamy i odstawiamy na tydzień i codziennie potrząsamy naczyniem,następnie ostrożnie przecedzamy płyn znad osadu przez bibułkę.Pozostały osad zalewamy niewielką ilością wody dobrze mieszamy i zostawiamy na 30 minut a następnie gdy osad znowu opadnie filtrujemy i dodajemy do poprzednio przeffiltrowanego ekstraktu.Resztę wody gotujemy z cukrem mieszamy z ekstraktem spirytusowym wstrząsamy i odstawiamy na tydzień.Przejrzysty płyn znad osadu delikatnie wlewamy do butelek przez bibułkowy filtr.Gotowy do spożycia już po miesiącu najbardziej smakuje po dwóch miesiącach a po trzech już go nie ma .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !