Sposób przygotowania

Mąkę w misce solimy, dodajemy olej i stopniowo, mieszając widelcem dodajemy wrzątek. Ilośc wody zależy od jakości mąki. Wyrzucamy ciasto na omączony blat i wyrabiamy az stanie się plastyczne, nie może jednak być zbyt miękkie.
Zostawiamy, żeby ostygło. Potem wałkujemy na kilka mm, wycinamy krązki, nadziewamy farszem i zlepiamy.
To cisto jest bardzo elastyczne, dobrze się wałkuje i skleja.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    najlepsze takie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z wrzącą wodą też robię...czsami:)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja tak nie robiłam ,do pewnego czasu dodawałam jajko do ciasta teraz przestałam i jest lepsze ,teraz może czas na wrzątek .Spróbuje i przekonam się co wybrać .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !