Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pół kg
miód ćwierć kg
cukier 15 dag
woda pół szkl
proszekdo piecz
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki

Cukier rozpuścić we wrzącej wodzie, dodać przyprawę korzenną i miód, połączyć z masłem, poczekać aż się roztopi. Masę przestudzić.
Mąkę przesiać, wymieszać z sodą.
Do mąki dodać przestudzoną masę miodową.
Wyrobić ciasto.
Rozwałkować na grubość 1 cm.
Wycinać pierniczki, które układać na natłuszczonym papierze do pieczenia.
Piec w średnio gorącym piekarniku (180st) przez 8-10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 05.01.2012 11:54
dziękuję
Maniek2 04.01.2012 14:37
fajne
dorota20w 25.12.2011 11:56
dziekuje :)
dorota20w 25.12.2011 11:55
dziekuje :)
1j1o1l1a1 23.12.2011 23:05
fajniutkie gwiazdeczki :)
dorota20w 23.12.2011 18:14
dziękuję :)
Monika111 23.12.2011 15:06
fajne :)
Robert10 23.12.2011 13:53
jakie śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak