Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe /może być II,gulszowe lub inne tańsze/ oraz boczek włozyć do garnka,dodać zlele angielski i liść laurowy ,posolić,dodać pieprz i dusić do miękkości pod przykryciem.Grzyby umyć,zalać wrzatkiem i odstawić do namoczenia na 3 godziny.Po tym czasie grzyby ugotować a wywar zachować.Kajzerkę namoczyć w wywarze z grzybów.Celulę obrać,drobno posiekać i podsmazyc na tłuszczu,zdjąć z patelni a na nią włożyć wątróbkę i rónież ja podsmazyć.Wszystko przekręcić 2 lub 3 razy przez maszynkę.Do masy mięsno grzybowej dodać jajka,sól,pieprz oraz gałkę muszkatołową i wyrobić na gładką masę.Jeżeli masa mięsna jest zbyt gęsta możemy dolewać do niej wywar z gotowania grzybów.Blaszkę wysmarowac smalcem,posypać tartą bułką i piec 1,5 godziny najlepiej w prodizu.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajny pasztet :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    świetny pasztet
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny pasztet
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    smaczny pasztet :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Musi być pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie wygląda Twój pasztet.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zamierzam zrobić jakiś pasztet ale tak tylko w czasie odkładam...
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    znakomity , tylko umnie krucho z grzybkami
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie pasztety.
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    mam chrapkę na jakiegoś paszteta :o)
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Spóżniłeś się Pacpaw ...zjedzony:):):)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo kusząco wygląda Twój pasztet, jak kiedyś będę miała suszone grzyby muszę go koniecznie zrobić.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jak nie będziesz miała suszonych grzybków to zwróć się do mnie,podeslę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    niezwykle apetyczny
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno był pyszny !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z grzybkami na pewno bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniały,zabieram do mojej księgi
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmors

    bardzo dobry
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pasztecik swojski jak najbardziej jest pożądany
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny pasztecik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny ten pasztet
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszny!!! :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Oj, to cos dla mnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacyjny z grzybkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !