Sposób przygotowania

Grzyby zamoczyć na 2 godziny a następnie gotować przez 20 minut. Filety z dorsza umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Do rondla wlać 2 l wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, pieprz i sól, zagotować. Włożyć filety z ryby, wlać wodę z grzybów i gotować około 12-15 minut. Miękkie filety wyjąć, pokroić w kostkę a wywar przecedzić. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć posiekaną cebulę, por i pokrojone pieczarki. Do wywaru, dodać czosnek, curry, sos sojowy, pokrojone grzyby i paprykę, oliwki i gotować przez chwilę. Mąkę wymieszać z wodą, połączyć z zupą, włożyć rybę, pieczarki, przyprawić do smaku, zagotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiej nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !