Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, wyjąć żółtka. Żółtka zetrzeć na tarce o średnich oczkach i utrzeć z musztardą, solą i sokiem z cytryny. Następnie bardzo powoli wlewać oliwę, ciągle ucierając tak aby powstał gęsty majonez. Pod koniec dodać śmietanę. Białka z jajek, pieczarki i ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki włożyć do salaterki dodać majonez, posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku solą, cukrem i pierzem, wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    domowy najsmaczniejszy :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Do jajek, wędlin, mięs- super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !