Sposób przygotowania

Drożdże rozdrobnić za pomocą noża, a następnie zalać dwiema łyżkami mleka oraz dodać jedną łyżkę cukru. Całość dobrze wymieszać i odstawić na parę chwil do czasu, aż wyrośnie. Kiedy masa wyrośnie należy dodać do niej pół kilograma mąki, jedną kostkę rozdrobnionej nożem margarynę oraz jedną łyżkę śmietany i szczyptę soli. Całość bardzo dobrze wymieszać i dokładnie wyrobić ciasto. Ciasto bardzo dokładnie rozwałkować na średnią grubość. W następnej kolejności z ciasta wycinać trójkąty. Do każdego trójkąta nakładać za pomocą łyżki marmoladę truskawkową. Każdy kawałek ciasta z truskawkową marmoladą zwinąć dokładnie z każdej strony i uformować rogalik. Rogaliki z marmoladą należy piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni do czasu, aż przybiorą złotawy kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !