Sposób przygotowania

Filet z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie dokładnie osuszyć. Mięso rozbić za pomocą tłuczka. Mięso nasmarować porządnie z każdej strony pieprzem oraz solą i odstawić na parę chwil, żeby przeszło smakiem przypraw. Mozzarellę pokroić w mniejsze kawałki i poukładać na filecie z kurczaka. Natkę pietruszki dokładnie umyć, drobno posiekać i dać razem z mozzarellą na filet z kurczaka. Kotlety zwinąć( jeśli trzeba to zapiąć wykałaczkami), a w następnej kolejności obtoczyć w roztrzepanym za pomocą widelca jajku, a następnie w rozsypanej na talerzu bułce tartej. Obtoczone kotlety smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony. Uważać, żeby kotlety nie przypaliły się. Kotlety drobiowe z mozzarellą podawać na ciepło.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !