Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać za pomocą widelca, a następnie dodać do niego do smaku według własnego uznania pieprzu oraz soli. Do jajka dodać również jedna łyżeczkę wody i jedną łyżkę mąki. Całość dobrze wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym oleju smażyć omlet z jednej i drugiej strony. Uważać, żeby omlet nie przypalił się. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na bardzo drobną kostkę. Szynkę również pokroić na kostkę, ale trochę większą. Na oddzielnej patelni przysmażyć drobno posiekaną cebule razem z pokrojoną w kostkę szynką. Podsmażone składniki nałożyć na usmażony omlet. Omlet posypać jeszcze umytą i pokrojoną drobno natką pietruszki. Omlet złożyć na pół. Do szynki i cebuli można również dodać inne składniki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !