Sposób przygotowania

Mięso myjemy, kroimy w niedużą kostkę, przysmażamy na oleju rozgrzanym wcześniej na patelni. Gdy się zrumieni, dodajemy wodę i dusimy na średnim ogniu. Do smaku dodajemy sól, pieprz, nać selera i lubczyk, oraz polewamy przyprawą do dań Kucharek w płynie. Co jakiś czas mieszamy. Dodajemy suszone grzyby. W razie potrzeby uzupełniamy wygotowaną wodę. Gotujemy do miekkości szynki.Gdy mięso już bedzie gotowe zagęszczamy gulasz mąką, rozmieszaną w niewielkiej ilości wody z dodatkiem troche wywaru z gulaszu. Dokładnie mieszamy. Podajemy z kaszą jeczmienną lub z ziemniakami. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    wyglada smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !