Sposób przygotowania

Przepis na ciasto drożdżowe tu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/155813/podstawowe-wloskie-ciasto-drozdzowe.html .

Grzyby i śliwki moczymy i gotujemy w tej samej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim posiekaną cebulę, dodajemy kapustę i pokrojone śliwki z grzybami. Smażymy przez chwilę. Jeśli jest za sucho dolewamy wodę, w której się gotowały grzyby i śliwki. Przykrywamy i dusimy około 30 minut.

Ciasto wałkujemy na grubość ok 0,5 cm. Formujemy długie prostokąty, na każdym układamy farsz, zawijamy, kroimy na niewielkie kawałki.
Smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy na złoty kolor w temperaturze 160 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Pyszne
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Super, do tego poproszę barszczyk czerwony.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    a ja bez barszczyku :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja też z barszczykiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !