Sposób przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora i brokuła pokroić na drobne różyczki. Ziemniaki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Groszek zielony osączyć z zalewy. Następnie rozgrzać masło w rondlu, dodać do niego pokrojoną cebulę i zeszklić. Potem wlać do tego 2 l wody, dodać pokrojone ziemniaki,pietruszkę marchew i gotować na średnim ogniu przez 10 minut. Po tym czasie do gotowanych składników dodać pokrojone różyczki kalafiora,brokuła pokrojoną paprykę i zielony groszek. Wszystko doprawić do smaku pieprzem, solą, maggi, wymieszać i gotować do miękkości składników pod przykryciem. Gotową zupę ściągnąć z ognia, przelać do talerzy i podawać.i

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !