Sposób przygotowania

Umyte cykorie, pokrój na cztery części, usuń głąb, liście skrop sokiem z cytryny. Połową porcji oliwy wysmaruj naczynie żaroodporne , posól i popieprz cykorię. Włóż ją do naczynia. Przykryj tymiankiem , pokrop resztą oliwy. Naczynie przykryj folią aluminiową. Piecz w temp 200st przez 25min. Cykorię posyp pokrojoną w kostkę szynką i piecz jeszcze 20 min, bez przykrycia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    a da się na patelnię?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    wyśmienita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !