Sposób przygotowania

miąższ dyni pokroić w kostkę.cebule i czosnek obrać i posiekać.pomidory sparzyć,obrać i pokroić w cząstki.papruke oczyścić z nasion,pokroić w kostkę.w rondlu rozgrzać oliwe,zeszklić czosnek i cebule,dodać paprykę,podsmażyć.włożyć cząstki dyni i pomidorów,gotować 5min,aż pomidory się rozpadną.wlać 1 litr wrzątku,doprawić do smaku ziołami,mieloną papryką,solą i pieprzem.zupę gotować 20min na wolnym ogniu.lekko ostudzić zmiksować i ponownie zagotować.
mąkę zagnieść z jajem i szczyptą soli.twarde ciasto drobno posiekać nożem lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.kluseczki wsypać do zupy zamieszać i gotować wolno 10min.zupe doprawić śmietaną,posypać prażonymi pestkami dyni

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !