Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna z dżemem brzoskwiniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 20 dkg
mleko 1 l
cukier 2,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna z dżemem brzoskwiniowym

Do garnka wlewamy zimne mleko, wsypujemy kaszke i cukier. Stawiamy na małym gazie cały czas mieszając do czasu aż całkowicie zgęstnieje,uważając aby kaszka nie przypaliła się na dnie garnka. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia po czym kroimy w plastry i polewamy dżemem wymieszanym z dwoma łyżkami przegotowanej wody. Dzieci ją uwielbiają:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 10.05.2012 13:21
pyszne
anja3107 30.03.2012 11:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak