Sposób przygotowania

Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy do rondelka, dodajemy masło i wszystko razem rozpuszczamy a następnie odstawiamy do wystygnięcia. Orzechy drobno siekamy ale nie mielimy. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na pianę. Następnie dodajemy wystudzoną masę czekoladowo-maślaną i rum. Mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Na koniec dodajemy orzechy i ponownie mieszamy. Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem i przekładamy ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 40-45 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo szybkie ciasto do zrobienia,lubi? takie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !