Sposób przygotowania

mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem pokroić w paski o szer.3cm.papryczki umyć wyjąć pestki drobno posiekać,od dymki odciąć szczypiorek i posiekać oddzielnie każdą część,wlać wywar do rondelka podgrzać ale nie zagotować dolać mleko kokosowe i mieszać aby składniki dokładnie się połączyły zagotować i odstawić,na patelni rozgrzać olej odsmażyć mięso dodać papryczki i białą część dymki,masło z orzeszków ziemnych i pokrojoną skórkę z limonki delikatnie wymieszać,podgrzać mleko połączone z wywarem i wlać do warzyw z mięsem wymieszać i gotować ok.5min. przed końcem gotowania dodać posiekany szczypior od cebuli dymki doprawić solą i sokiem z limonki do smaku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    już sama nazwa mi sie podoba:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !