Sposób przygotowania

Rybę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, skrapiamy sokiem wyciśniętym z połówki cytryny i oprószamy solą i pieprzem. W miseczce rozcieramy masło z drobno posiekanymi /lub zmielonymi/ orzechami, posiekaną natką, parmezanem, bułką tartą i wbijamy jajko. Filety rybne smarujemy przygotowaną masą, przekładamy do naczynia żaroodpornego i przykrywamy folią aluminiową.Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 30 min. Ziemniaki i marchew obieramy, opłukujemy i kroimy.Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy na kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim warzywa. Oprószamy solą i pieprzem. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy pomidory z puszki i chwilę razem podduszamy. Na talerzach rozkładamy porcję ryby i podajemy z warzywami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobry pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !