Sposób przygotowania

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, podsmażyć go na masełku, wyjąć z patelni. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w paski lub w kostkę, przełożyć mięsko do miski, dodać czosnek, paprykę mieloną i przyprawę do gyrosa, wymieszać dokładnie, odstawić na 2 godziny do lodówki.

Na patelnię nalać troszkę oleju, dodać mięso i smażyć, potem dodać troszkę wody, przykryć pokrywkę i dusić ok. 10 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    izulab6

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    proste i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    często robie takiego kurczaka z np ryżem jem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha kurczaczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !