Sposób przygotowania

z dyni usunąć pestki białe włókna i skórkę,miąższ pokroić w małą kostkę włożyć do garnka najlepiej z grubym dnem dodać cukier,mleko i masło wymieszać i dusić na małym ogniu mieszając aż powstanie gęsta masa,zdjąć z ognia,do masy dodać posiekane orzechy i migdały,imbir,skórkę cytrynową,gałkę muszkatołową dokładnie wymieszać wyłożyć masę do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i zapiec w piekarniku w temp.190st.ok.15min.podawać na gorąco lub zimno z ubitą śmietaną na sztywno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !