Sposób przygotowania

Zagotować dwie szklanki mleka, w pozostałej szklance mleka rozmieszać mąkę krupczatkę. W zagotowanym mleku rozpuścić cukier. Podgrzewając dalej mleko, wlewać mleko z krupczatką - cały czas intensywnie mieszając. Gotować mieszając aż do zgęstnienia budyniu. Budyń musi być mocno gęsty. Odstawić w chłodne miejsce do całkowitego wystygnięcia.

Margarynę dobrze rozetrzeć. Do roztartej margaryny dodawać stopniowo budyń.
Do powstałego kremu dodać 2/3 opakowania wiórków kokosowych. Wymieszać dobrze łyżką i odstawić do lodówki na 15 minut (choć nie jest to konieczne).

Zaparzyć pół szklanki kawy, do kawy dolać wódkę.
Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, w miejsca pomiędzy można pokruszyć. Biszkopty delikatnie polać kawą z wódką, lub zamaczać lekko w kawie i układać na spodzie.
Na warstwie biszkoptów ułożyć połowę kremu. Następnie ułożyć następną warstwę biszkoptów - postępując tak jak przy pierwszej.
Rozłożyć resztę kremu, posypać równomiernie resztą wiórków.
Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Smacznego! :-)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !