Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Na wstępie mówie, że wszystkie składniki zostały podane w przybliżeniu. Chelebk był robiony pierwszy raz, metodą prób i błędów - stopniowo dodawałam mąkę, dolewałam wodę, stąd trudno określić dokładne ilości składników. na zaczyn nie pojadę przepisu, ponieważ dostałam go z piekarni. Na prezentowanym zdjeciu widać przygotowany zaczyn żytni


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam domowe wypieki... A takiego chlebka bym zjadła:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    pyszny chlebek !
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pyszności, zwłaszcza na ciepło ze świeżym masełkiem :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię domowe pieczywo.
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    poproszę kromeczkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    gdzie mogę kupić zaczyn żytni?
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    nie wiem czy można takowy kupić, ale warto spytać w piekarni. Mój tata pracował dawniej jako piekarz stąd też przynosi czasem z piekarni drożdże i zaczyn (za darmo, po znajomości).
  • 1
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    Palce lizać
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    smak nie porównywalny z żadnym innym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !