Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Zakupioną szynkę umyć , przełozyć do kamiennego garnka, zalać ok. 5 litrami zimnej wody, wsypać sól peklową dodać kilka rozgniecionych ząbków czosnku,obciążyć talerzykiem aby nie wypływała, odstawić w chłodne miejsce na ok. 7 dni w zależności od wielkości szynki im większa tym dłużej, przechowywać ją w temperaturze 4-6 0C. Wskazane jest przekładanie mięsa w czasie peklowania.


Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super pomysł na święta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Dodałam sobie do Księgi i mam zamiar wypróbować. A tą siatkę to gdzie można kupić?
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Kupiłam siatkę z metra w sklepie mięsnym, tak samo jak kupowałam osłonki do bialej kiełbasy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetnie wygląda! :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wspaniałości dla podniebienia :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    domowe wędliny to jest to
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszna!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiazur

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Aż mi ślinka na nią cieknie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    domowa najlepsza
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    Pyszna szynka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !