Sposób przygotowania

mięso mielone włożyć do miski dodać bułkę tartą,posiekane zioła,pokrojoną drobno paprykę czerwoną i żółtą,sól i pieprz do smaku,jajko oraz odrobinę wody 2-3łyżki wyrobić masę formować małe frykadelki układać na aluminiowej tacce grillowej posmarowanej olejem a następnie upiec na rozgrzanym grillu ok.20min stale obracając,można także usmażyć na patelni,w międzyczasie przygotować sos do naczynia wlać majonez,śmietanę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i curry doprawić solą i papryką ostrą wymieszać posypać płatkami suszonej papryki i podawać do frykadelków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !