Sposób przygotowania

Najpierw gotujemy golonkę w wywarze z warzyw, tak około godzinę. Na tym wywarze możemy zrobić potem biały barszczyk.
Ostudzoną golonkę solimy ( nie za dużo, bo sos sojowy jest słony), nacieramy sosem sojowym i oliwą, posypujemy pieprzem, papryką i imbirem i kładziemy do lodówki na co najmniej godzinę.
Obsmażamy ja na rumiano na oleju ( dla odważnych – na smalcu). Potem dusimy pod przykryciem do miękkości, podlewając wywarem z gotowania golonki. Często ją przy tym przewracamy.
Podajemy z ziemniakami lub ryżem , dodając wytworzony sos. Pasuje do tego surówka z kapusty pekińskiej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    rozpala zmysły :o)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pychotka,to fakt.
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    to dla mojego męża goloneczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !