Sposób przygotowania

Białka z jaj ubijamy na sztywno. Stapiamy 12 dag margaryny oraz całe masło. Gdy wystygną dodajemy cukier i razem ubijamy, potem dodajemy po jednym żółtku i nadal ubijamy. Do ubitej masy dodajemy po trochę mąki, maku oraz proszku do pieczenia i dobrze mieszamy. Następnie dodajemy białka, olejek i łagodnie mieszamy. Podłużną blachę smarujemy resztką margaryny i posypujemy bułką tartą. Wylewamy do niej ciasto i pieczemy około 40 minut w temperaturze 200 stopni. Ucieramy cukier puder z sokiem aż powstanie lukier. Po upieczeniu ciasta polewamy go przygotowanym lukrem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    fajne te piegi...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne pieguski
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    smaczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fantastyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczne:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie placki lubi mój syn...
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super piegusek
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super piegusek
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super piegusek
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha placuszek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super lubie pieguska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !