Sposób przygotowania

Żelatynę mieszam z mlekiem i odstawiam do napęcznienia. Po upływie ok. 30minut mieszaninę podgrzewam cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia się żelatyny (aż płyn będzie jednolity).

Zimną śmietanę kremówkę ubijam na sztywno razem z cukrem waniliowym. Powoli cienką strużką wlewam przestudzoną masę żelatynową.

Tak przygotowany krem świetnie nadaje się do barwienia barwnikami spożywczymi. Wystarcza do przełożenia dwuwarstwowego tortu o średnicy 22cm.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    śliczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    przepiękny :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    wystarczy jeden cukier waniliowy do nadania smaku pół l śmietany?
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Tak, wystarczy. Cukier waniliowy jest bardzo mocny, a jego nadmiar powoduje, że śmietana staje się gorzka.
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    supcio
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię takie kremy.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    wygląda bajecznie , dlatego wracam czasem zeby się napatrzeć....
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo mi miło, dziękuję :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    wyśmienity:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    przepiękny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na kremówce jest najlepszy, a tort wygląda bosko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna34

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    natalka19m

    Witam mam pytanie:) Ile żelatyny do mleka daći czy bez cukru bedzie dobre???
  • 0
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    ślicznie wykonany ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !