Sposób przygotowania

Żółtka ucieram z połową podanej ilości cukru. Ucierając dodaję po kawałku miękkie masło oraz po łyżce jogurt grecki.
Białka ubijam na sztywno z pozostałą częścią cukru.

Do masy żółtkowej dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, mieszam mikserem na wolnych obrotach, a następnie dodaję pianę z białek i już łyżką wyrabiam ciasto.

Ciasto przekładam do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Układam dowolne owoce, które lekko wbijam w ciasto. Piekę 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180st.C.

Upieczone posypuję glukozą w proszku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !