Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Następnie do ziemniaków dodać przemielony ser twarogowy, cebulę, jajka, mąkę, przyprawę kucharek, przyprawić do smaku pieprzem i wyrobić ciasto. Wilgotnymi rękami formować kulki, wrzucić do wrzącej osolonej wody (nie gotować), wyjmować łyżką cedzakową. Obtaczać w żółtym serze wymieszanym z bułką tartą, ułożyć w przygotowanej brytfannie posmarowanej olejem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temp 190 stopni i zapiec na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Będę musiała takie zrobić.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis warty wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !