Sposób przygotowania

Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodać sok z cytryny, otartą skórkę z cytryny, i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na końcu dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wmieszać. Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej formy, ułożyć warstwę maku i na wierzch wyłożyć pozostałe ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smakowicie się zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Z makiem jeszcze nie robiłam, ale na pewno świetne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    może fajnie smakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !