Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
szczypta cukru
sól, pieprz do smaku
kremówka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka duszona

Brukselkę oczyścić, przełożyć do lekko osolonego wrzątku i gotować około 20 minut. Następnie odcedzić z masła, mąki zrobić zasmażkę rozprowadzić mlekiem, doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Włożyć brukselkę i dusić bez przykrycia na małym ogniu około 10 minut. Pod koniec śmietankę rozkłócić z żółtkiem dodać do brukselki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 11.03.2012 20:11
Dobre...
mic 21.12.2011 18:27
uwielbiam, bardzo..
mic 21.12.2011 18:27
uwielbiam, bardzo..
Mariusz10 21.12.2011 13:54
super
wazka 19.12.2011 14:19
lubie brukselkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak