Sposób przygotowania

Szynkę kroimy w plastry pruszymy ,obtaczamy w mące i smażymy w brytwane na oleju . Gdy szynka jest zarumieniona z dwóch stron dodajemy pokrojoną w piórka cebulę ,mieszamy .Podlewamy białym winem .Wino redukujemy dodajemy łyżkę masła i podlewamy wodą .Dusimy ,dodajemy 2 kostki warzywne . Mięso dusimy jeszcze z 15 min i dodajemy 2-3 łyżki pieprzu kulki . Jak trzeba podlewamy wodą .Na koniec doprawiamy sola jak jest taka potrzeba.Gdy sos jest rzadki zaciagamy mąką

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Podajemy do chleba lub ziemniaków
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    fasola

    ciekawy przepis
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    i talerzyk się przydał do zdjęć

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !