Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa po bolońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
makaron penne 200 g
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
oregano 1/2 łyżeczki
bazylia 1/2 łyżeczki
ser żółty 100 g
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa po bolońsku

Makaron gotujemy al\'dente. Mięso mielone podsmażamy, dodajemy wcześniej przygotowany sos z wody, koncentratu, bazylii i oregano, mieszamy. Makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 17.12.2011 00:09
te kwiaty w tle wywołały u mnie tęsknotę za wiosną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak