Sposób przygotowania

Jabłka obrać, opłukać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na cienkie plasterki, wymieszać z cukrem, goździkami i cynamonem. Rodzynki umyć i osączyć. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć jabłka, posypać rodzynkami, grudkami masła i zapiekać okolo 20 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Przygotować ciasto: mleko zmiksować z jajkami, mąką, cukrem, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Jabłka zalać ciastem i piec około 20 min. do zrumienienia w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C. Podawać na gorąco. Można posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem lub polać miodem albo syropem owocowym.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Coś szarlotkowego, to lubię!
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Musi być dobre już mi ślinka leci :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    pod pierzynką musi być dobrze
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    lubię takie słodkości
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Deserek super - lubię jabłuszka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Oktawia

    coś pysznego :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    mi również smakowało :-)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Właściwie to całej rodzinie :-)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    naprawdę świetne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !