Sposób przygotowania

Do półtorej litra wody wrzucić trzy kostki rosołowe oraz doprawić liściem laurowym i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Marchewki oraz pietruszkę obrać, przemyć wodą i pokroić w kostkę. Ziemniaki również obrać, umyć i pokroić w niedużą kostkę. Zielony groszek z puszki dokładnie odcedzić. Umyte, obrane warzywa dodać do gotującej się wody z kostkami rosołowymi oraz przyprawami. Cebule obrać, przemyć zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w drobną kostkę. Boczek również pokroić w kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć na złotawy kolor pokrojoną cebulę, a w następnej kolejności dodać do cebuli pokrojony boczek, a następnie również podsmażyć. Podsmażone składniki dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą, a na koniec posypać przemytą i pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !